Itu-kukkakaalisalaatti

Resepti ja valmistusohje

1 osa ituja
1 osa leipäjuustoa
1 osa tuoretta kukkakaalia
1 osa kesäkurpitsaa
1 osa keltaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
reilusti persiljaa silputtuna tai yrttejä sesongin tai maun mukaan

1 osa sinappiöljykastiketta tyrnimehulla ohennettuna

Sinappiöljykastike
100g sinappia
75g sokeria
mustapippuria rouheena
viherpippuria, roseepippuria
2,5g suolaa
1,25dl valkoviinietikkaa
0,5l öljyä
tyrnimehutiivistettä

Laita sinappi, sokeri ja mausteet tehosekoittajaan, hienonna ja sekoita mausteet.
Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana koneen koko ajan käyden.
Lisää lopuksi etikka ja tarkista maku.
Ohenna tyrnimehutiivisteellä.

Haluatko itua elämääsi?