Mung-pavun idut - puhdasta ja lisäaineetonta lähiruokaa

_t7d9460.jpg _t7d9357.jpg

Idätetyt mung-pavut eli idut, tunnetaan raikkaasta maustaan sekä terveellisyydestään. Käännän Itu ja Elo Oy:n mung-pavun idut ovat puhdas ja ravintorikas lisä suomalaiseen ruokapöytään. Ituja voi nauttia sellaisenaan tai hyödyntää mm. salaateissa ja keitoissa. Mung-pavun idut sopivat erinomaisesti koristamaan myös juhlapöytää.

Mung-pavun idut sisältävät runsaasti terveellisiä vitamiineja ja hivenaineita.

Papuja idätettäessä:

  • C-vitamiinipitoisuus nousee, Karotiini ja B-vitamiinit lisääntyvät.
  • Fytiinihappopitoisuus laskee. Elimistö pystyy paremmin käyttämään hyväkseen itujen sisältämiä kivennäisaineita.
  • Valkuaisaineet muuttuvat paremmin hyväksikäytettävään muotoon.
  • Kaasujen muodostusta aiheuttava ominaisuus vähenee.

100 g mung-pavun ituja sisältää

Magnesiumia 21 mg, kalsiumia 13 mg, rautaa 1,7 mg, sinkkiä 0,4 mg, C-vitamiinia 13,2 mg, B-vitamiineja n. 2,5 mg, valkuaisaineita l.proteiinia 3 g, hiilihydraattia 4 g, kuitua 1,5 g, rasvaa 0,2 g, energiaa 127 kj, 30 kcal (lähde: Kelan ruoka-aineiden ravintosisältö)

Turvallista lähiruokaa

Hygieniatason säilyminen on olennainen osa itujen valmistuksessa ja käsittelyn aikana. Idut säilyvät pakkauspäivästä lukien 9 päivää käyttämämme idätysmenetelmän johdosta. Lisäksi lyhyet kuljetusmatkat toteutettuna elintarvikekuljetuskäyttöön hyväksytyllä kylmäkuljetusautolla lisäävät itujen toimituksen joustavuutta ja luotettavuutta.

Käännän Itu ja Elo Oy:n mung-pavun itujen kasvatuksessa ei käytetä maitohappobakteereja, joten itumme sopivat myös maitoallergisille.